• Aperture: ƒ/40
  • Camera: NIKON D700
  • Taken: 6 September, 2009 12:30
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/125 s

Første gang jeg kan huske å ha sett denne. Ingen blomsterflue, selv om den besøker blomster og kan se ut som en blomsterflue. Dette er derimot en bisarr skapning som er i stand til å legge egg på bier, veps og humler i flukt (!). Om vertsinsektene klarer å stikke vepsefluen er det sannsynlig at brodden ikke går igjennom det tykke hudskjelettet. Egget spiser av vertsinsektet og når larven nærmer seg puppestadiet endrer den adferden til vertsinsektet som helt mot sin natur graver seg ned og dør slik at puppen er skiret siste satdium før den blir vepseflue. Dette er som fra en skrekkfilm men naturen overgår ofte de fleste skrekkfilmer, ser det ut til.

Vepsefluen på bildene er en hunn. De har en fremoverbøyd ende som gjør det enklere å raskt legge egg på en bie, humle eller veps.

Den var veldig vanskelig å få tatt bilde av da den danset og virret hyperaktivt omkring.
Vepseflue (Conops quadrifasciatus)

  • Aperture: ƒ/40
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/125 s

Related Photos

No related posts.