Denne planten vokser vilt her og jeg husker mitt første kjennskap til denne som lite barn, det var bestemor som fortalte meg hva den het. Toårig plante, som revebjellen.

Med gode vekstvillkår kan den som dette eksemplaret blir godt over to meter høy og få flere blomsterstengler ut av hovedstengelen. 250 cm målte jeg denne til – noe som må være nær rekord. Den har som navnet tilsier masse hår på blader og stengel når den er i vekstfasen. Den ser da hvitaktig ut pga alle hårene og det kjennes som fløyel når man tar på den. Den burde hete fløyelskongslys, eller mulekongslys, fordi det kjennes som å stryke hånden på en hestemule. Fullt utvokst er hårene lengre fra hverandre fordi antall hår er det samme, mens overflaten er mangedoblet. Planten er da mer grønn.
Stikk nesen borti blomstene og innhaler! De har en søt lukt.

  • Aperture: ƒ/45
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1000
  • Shutter speed: 1/125 s

Related Photos