• Aperture: ƒ/32
  • Camera: NIKON D700
  • Taken: 16 August, 2009 12:18
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1400
  • Shutter speed: 1/125 s

En av mange varianter av gul/orange/sort blomsterflue. I forbifarten er det virkelig ikke lett å skille mellom de ulike variantene. Blant de smale er det mange ulike varianter, og man må se nøye på mønster og fargekombinasjon. Det er som naturen har en fargeversjon av strekkoden i butikken!

Som de fleste blomsterfluer er denne å treffe både på kurvblomster i hagen og ville som hårsveve eller skjermsveve som på bildet. Fordi jeg lar svevene få blomstre der de frør seg, er også mangfoldet av insekter stort. Hva gjør det vel om jeg må kjøre gressklipperen rundt et stort eksemplar av av en følblom på plenen noen ganger, når jeg da får både en riktblomstrende flott plante og svevende underholdning som bonus?

Blomsterflue (Sphaerophoria batava)

  • Aperture: ƒ/32
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1400
  • Shutter speed: 1/125 s

Related Photos